TA HAND OM HUDEN

  2012-03-08 / 20:53:34 / /


- Har du torr hy och vräker på med en fet kräm varje kväll? Som dessutom inte är en riktig ansiktskräm? Sluta med det! Den feta krämen lägger sig som ett lager på huden och börjar producera finnar. Vilket gör att dem flesta försöker täcka över finnar med smink och det i sin tur leder till att man får en torr och finnig hy. Bryt det mönstret och skaffa dig en ansiktskräm som återfuktar utan att göra huden fet.


- Tänk på att inte skrubba kroppen och lägga ansiktsmask för ofta. Det torkar ut huden mycket fortare, en gång i veckan räcker!


- Efter en varm dusch blir huden lätt uttorkad. Därför är det bra om man smörjer in sig med bodylotion/bodybutter efter varje gång man har duschat. Dels för att förlänga den där nyduschade och fräscha känslan men också för att mata huden med fukt!


- För att huden ska må bra är det viktigt att man sover mycket. Huden reparerar sig nämligen under natten och motverkar bland annat gråa ringar under ögonen.


- Drick mycket vattten. Vatten rensar ut gifter som har lagt sig på huden och ger fukt inifrån. Drick minst två liter om dagen. Det motsvarar ungefär åtta glas.


- Nyttig kost är också viktigt. Ät mycket frukt och grönsaker. Tomater skyddar din hud mot solbränna och åldrad hud.  Man kan även gå till apotek eller hälsokostbutiker där det finns olika kosttillskott som reparerar huden.


- Har man fet hy är det jättebra att införskaffa sig ansiktsvatten som tar bort det feta lagret som lägger sig ovanpå huden och öppnar upp och reducerar finnar.


- Tvätta inte ansiktet för ofta, två gånger om dagen räcker. Morgon och kväll! Men se till att alltid tvätta bort smink på kvällen även om du är trött och bara vill gå och lägga dig.


-  Något som faktiskt gör så att huden blir ren är när man svettas! Så varför inte ta tag i träningen och samtidigt få friskare hy?


- Mitt sista tips är att låta huden vila så mycket som möjligt. Man måste inte använda jättemycket smink på vardagarna. Ta på lite mascara, följ dem här råden och sminka dig lite extra på helgerna istället så kommer du att märka resultat.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

design av: joannalicious